Ένα φυσικό υλικό ποτέ δεν είναι εκτός μόδας. Στην κατηγορία αυτή είναι τα ξύλα και τα μάρμαρα. Αυτό που αλλάζει με την εποχή είναι οι τάσεις. Σήμερα θα μιλήσουμε για το μάρμαρο Carrara. Το βλέπουμε όλο και πιο συχνά σε σαλόνια και μπάνια.

Το μάρμαρο Carrara έχει προέλευση την Ιταλία. Το βασικό του χρώμα είναι το λευκό και χαρακτηριστικό του είναι τα νερά που παρουσιάζονται σαν φλέβες σε αποχρώσεις του μαύρου και του γκρι. Αυτήν την στιγμή λόγω και της τάσης που έχει δημιουργηθεί από τα αρχιτεκτονικά γραφεία αλλά βασικότερα, της μικρής ποσότητας που εξορύσσεται η τιμή του είναι από τις υψηλότερες σε όλο τον κόσμο.

Οι εταιρίες πλακιδίων όμως αντιλαμβάνονται την δυσκολία προσέγγισης των πελατών λόγω της τιμής του και δημιουργούν τεχνητά γρανιτοπλακάκια που έχουν πιστή απεικόνιση του αυθεντικού. Αν και γενικά δεν είμαστε λάτρεις της απομίμησης η τεχνολογία έχει βοηθήσει τόσο ώστε να μην βλέπετε καμία διαφορά από το φυσικό ορυκτό. Μάλιστα έχει καλύτερες μηχανικές ιδιότητες από ένα φυσικό μάρμαρο (πιο σκληρό, δεν κάνει γρατσουνιές, δεν απορροφάει λεκέδες)

Αν λοιπόν αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε το μάρμαρο (σε φυσικό ή σε τεχνητό προϊόν), προτείνουμε να διαλέξετε όσο μεγαλύτερες διαστάσεις μπορείτε. Γράφουμε μπορείτε γιατί όσο πιο μεγάλη διάσταση επιλέξετε τόσο πιο μεγάλο είναι το κόστος αγοράς του.

Κατά την τοποθέτηση μην πέσετε στην παγίδα των μη αρμών. Σίγουρα η επιφάνεια θα είναι πιο εντυπωσιακή χωρίς να φαίνονται οι αρμοί όμως ο λόγος που υπάρχουν είναι απαραίτητος αφού παραλαμβάνουν τυχούσες μικρομετακινήσεις του δαπέδου. Μην αφήσετε λοιπόν τον διακοσμητή σας να τοποθετήσει τα πλακάκια χωρίς αρμούς. Η ιδανικότερη διάσταση για μπάνιο είναι 2 χιλιοστά και πάνω και σε δάπεδο σαλονιού από 1 χιλιοστό (και αυτό σε περίπτωση που η θέρμανση σας δεν έρχεται από το δάπεδο.

Πως να βάλω μάρμαρο στο μπάνιο χωρίς να πληρώσω πολλά

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε στον ίδιο χώρο δύο διαφορετικά φυσικά υλικά όπως μάρμαρο και ξύλο. Μπορείτε για τα ξύλα να βρείτε εξίσου πλακάκια για όλα τα γούστα.

Η καμπίνα θα δώσει άλλη βαρύτητα στην διακόσμηση του χώρου σας.

Και βέβαια μην ξεχνάμε τον φωτισμό. Έχουμε πει ο φωτισμός μπορεί να κρύψει τις ατέλειες και να αναδείξει ακόμα περισσότερο τα αγαπημένα μας στοιχεία.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr

source – πηγή

homie.gr