Το ξέρατε πως ένα ξενοδοχείο παίρνει ένα ακόμα αστέρι στην κατηγορία του αν έχει καμπίνα στο λουτρό του αντί για κουρτίνα?
Η καμπίνα με τζάμι έχει γίνει πλέον απαραίτητο αξεσουάρ του μπάνιου.

Ότι τύπο λουτρού και να έχετε (με ντουζιέρα ή μπανιέρα) το τζάμι είναι ένα αριστοκρατικό στοιχείο στον χώρο που θα μας προσθέσει μερικούς πόντους στο style και το design μας.
Ακόμα καλύτερα αν είστε σε περίοδο αλλαγών και έχετε ένα λουτρό με μπανιέρα σας προτείνουμε να την μετατρέψετε σε ντουζιέρα καθώς η καθημερινότητα πλέον μας επιτρέπει μόνο να κάνουμε ένα γρήγορο μπάνιο. Επίσης η ντουζιέρα δίνει όγκο στον χώρο και το αποτέλεσμα είναι τόσο design-άτο όσο και πρακτικό, αντίθετα από μια μπανιέρα που για να κάνουμε κάτι αντίστοιχα εντυπωσιακό πρέπει να έχουμε πολύ μεγάλο χώρο και να πληρώσουμε μερικές χιλιάδες ευρώ για μια εντυπωσιακή μπανιέρα.

Όταν αποφασίσουμε να τοποθετήσουμε μπανιέρα στο λουτρό μας πρέπει να προσέξουμε τα εξής :

1. Στην περίπτωση ανοιγόμενης καμπίνας δεν πρέπει να ανοίγει προς τα μέσα! Για λόγους ασφαλείας πρέπει οι πόρτες να ανοίγουν προς τα έξω, αφού σε περίπτωση λιποθυμίας του ατόμου που χρησιμοποιεί την ντουζιέρα, το σώμα του μπορεί να γίνει αιτία να μην μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα.

2. Προτιμήστε όσο πιο απλή κατασκευή γίνεται.

Πολλοί έμποροι και κατασκευαστές καμπινών θα σας προτείνουν ότι πιο περίπλοκο για να ανεβάσουν το κόστος και ως συνέπεια αυτού και το κέδρος τους. Όσο πιο απλή είναι η κατασκευή τόσο πιο λειτουργική θα είναι. Το καλύτερο απ΄όλες τις ιδέες είναι να έχετε ένα σταθερό τζάμι και τίποτα παραπάνω. Η λύση αυτή είναι η πιο πρακτική αλλά προϋποθέτει να έχετε λίγο πιο άνετο χώρο ώστε να μην βγαίνουν νερά έξω από τον χώρο μας. Αν δεν μπορεί να τοποθετηθεί απλά ένα σταθερό τζάμι τότε ανάλογα με τον χώρο μας προσαρμόζουμε και την κατασκευή.

 

3. Μην επιλέγετε αμμοβολημένα τζάμια αφού μας μικραίνουν τον χώρο στο μάτι. Εκτός αν είναι απαραίτητο στην περίπτωση που το μπάνιο έχει τέτοια διάταξη που επιτρέπει την χρήση του πάνω από ένα άτομο ταυτόχρονα.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΑΝΙΟ εδώ

Δείτε φωτογραφίες και επιλογές που θα μπορούσατε να βάλετε και στα δικά σας μπάνια και αν είστε έτοιμοι να αποχωριστείτε και την μπανιέρα σας ακόμα καλύτερα!

 

 

 

 

 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΑΝΙΟ εδώ

source – πηγή

homie.gr