Η φωτιά είναι ένα από τα τρία κακά της φύσης σύμφωνα με κάποιους. Δεν ξέρω πόσο “κακά” είναι αλλά είμαι σίγουρος πως μας είναι απαραίτητα. Τα κεριά για παράδειγμα είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ χαλάρωσης.
Δεν ξέρω αν υπάρχει έρευνα γι΄αυτό (σίγουρα θα υπάρχει κάτι) αλλά παραδεχτείτε το πως ένας χαμηλός φωτισμός και μερικές ζωντανές φλογίτσες να τρεμοπαίζουν μέσα σε έναν χώρο είναι σαν να κάνουμε ψυχανάλυση ή να παίρνουμε ένα από τα πιο ισχυρά χαλαρωτικά φάρμακα.
Δεν χρειάζεται να το ψάξετε βαθύτερα αν βαριέστε απλά αγοράστε μερικά κεράκια ή ρεσό και τοποθετήστε τα σε ένα πιατάκι στον χώρο που χαλαρώνετε. Θα δείτε αμέσως την χαλαρότητα που θα προστεθεί στην στιγμή σας.
Για εσάς όμως, που δεν σας αρκεί το “απλό” συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε μερικές ιδέες διακόσμησης για το ειδικό φάρμακο χαλάρωσης που λέγεται κερί.

Νομίζετε πως το τζάκι είναι εκτός season το καλοκαίρι? Κάνετε λάθος! Είναι το ιδανικό σημείο για να το γεμίσετε με κεριά και διαφόρων μεγεθών και να φτιάξετε την τέλεια ατμόσφαιρα στο σαλόνι σας. Η αλήθεια είναι πως η ένταση από τις φλόγες θα χάνεται κατά ένα ποσοστό λόγω των πλαϊνών του τζακιού αλλά είναι η φυσική θέση των κεριών και της φωτιάς μέσα στο σπίτι.

Αν το τζάκι σας φαίνεται λίγο και θέλετε να προσθέσετε περισσότερο ζωντανό φως μέσα στο σπίτι μην ξεχνάτε τα φαναράκια. Υπάρχουν πολλά είδη φαναριών για όλα τα στιλ διακόσμησης. Τοποθετείστε τα στο δάπεδο (αν έχουν μεσαίο ή μεγάλο μέγεθος) και μπορείτε να τα απλώσετε στον χώρο ώστε να γεμίσετε τον χώρο με τον χαμηλό φωτισμό που επιθυμείτε.

 

 

Μην ξεχνάτε το μπαλκόνι όσο μικρό και αν είναι με έξυπνες ιδέες γίνεται τρομερός χώρος χαλάρωσης

Πολλά σπίτια έχουν ράφια στο σαλόνι με διάφορα μικρά αξεσουάρ. Αδειάστε μερικά από τα αξεσουάρ και αντικαταστήστε τα με κεριά. Αμέσως τα απλά ράφια θα γίνουν μέρος του βραδινού χώρου! Προσοχή όμως, μην τοποθετείτε τα κεριά πολύ κοντά στον τοίχο γιατί η φλόγα και η ατελής καύση της θα μας μαυρίσει τον τοίχο! Δεν το θέλουμε αυτό γιατί και έπειτα στην προσπάθεια μας να καθαρίσουμε τον τοίχο, ποτέ δεν θα καταφέρουμε να το επαναφέρουμε στο 100%.  Επίσης μην ξεχάσετε το λιώσιμο των κεριών. Προετοιμαστείτε για να μην ταλαιπωρήστε μετά στο καθάρισμα.

  

Διαβάστε επίσης “υπέροχες ιδέες για φωτισμό μπαλκονιού”

source – πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr