Ως αποτέλεσμα της νέας τάσης του minimal σκανδιναβικού σχεδιασμού είναι οι κουρτίνες τύπου roller. Απλός, λιτός και απέριττος τρόπος παρεμπόδισης εισροής του ηλιακού φωτός ή των αδιάκριτων βλεμμάτων στους ιδιωτικούς μας χώρους.

Θα έχετε παρατηρήσει πως όλο και λιγότερο συχνά βλέπουμε πλέον εντυπωσιακές κουρτίνες με βαριά υφάσματα και εξεζητημένες ραφές στα μοντέρνα σπίτια. Είναι άλλο ένα κεφάλαιο στην νέα τάση απλού σχεδιασμού και ελαφριάς διακόσμησης που μας ήρθε από την βόρεια Ευρώπη.

 

Οι κουρτίνες τύπου roller έχουν κάποια βασικά πλεονεκτήματα και λόγω αυτών παίρνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα της διακόσμησης ανοιγμάτων.

1. Έχεις και δεν έχεις κουρτίνα
Τα roller έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της επιλογής να μην φαίνεται κουρτίνα στο άνοιγμα μας. Αν με ρωτάτε προσωπικά δεν θα ήθελα να έχω κανένα εμπόδιο στις μπαλκονόπορτες μου. Το σπίτι μου θα φαίνεται μεγαλύτερο σε όγκο και πιο φωτεινό. Αυτό βέβαια δεν είναι και τόσο λειτουργικό για εμάς που ζούμε στον αστικό ιστό μιας πόλης αφού θα επηρεάζεται εύκολα η ιδιωτικότητα του σπιτιού μας από βλέμματα αλλά και από τον ήλιο τις πιο “επιθετικές” του ώρες.
Με τα roller μπορούμε να έχουμε δύο επιλογές για τα ανοίγματα μας. Όταν είναι μαζεμένα στον άξονα τους είναι σαν να μην έχουμε καθόλου κουρτίνα! Όταν πάλι είναι κατεβασμένα ανάλογα από το ύφασμα που έχουμε επιλέξει δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις κλασσικές κουρτίνες.

Διαβάστε επίσης – Οι κανόνες που πρέπει να ξέρουμε για να επιλέξουμε την σωστή κουρτίνα

2. Μικρός οπτικά όγκος
Στην πραγματικότητα οι κουρτίνες δεν καταλαμβάνουν ενεργά τετραγωνικά στον χώρο μας όμως καταλαμβάνουν στην εικόνα, σε αυτό που βλέπουμε δηλαδή και κατ’ επέκταση στην αίσθηση του χώρου. Μια τυπική κουρτίνα με τις πτυχές που κάνει καταπίνει χώρο χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Τα roller τοποθετούνται ιδανικά μέσα στον λαμπά του ανοίγματος, οπότε κλειστά ή κατεβασμένα πιάνουν ακριβώς τον ίδιο χώρου που δεν μας ενοχλούν καθόλου αφού είναι εντελώς νεκρό σημείο.

 

3. Κόστος
Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό αφού το εύρος τιμής τους κυμαίνεται αντίστοιχο με μια μεσαίου μεγέθους (σε κλίμακα τιμής) τυπική κουρτίνα.

Διαβάστε επίσης – Βάφονται οι παλιές κουρτίνες;

 

 

 

 

 

 

 

TIP: Επίσης μπορείτε να έχετε δύο χρωματισμούς και δύο υφάσματα διαφορετικά ώστε να πετυχαίνετε και πλήρη συσκότιση αλλά και απλή οπτική παρεμπόδιση.

source – πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook