Ο χώρος είναι πολύτιμος και σε πολλά σπίτια δεν υπάρχει αρκετός για να έχουμε την τραπεζαρία που είχαμε φανταστεί. Οι σχεδιαστές θα μας δώσουν την βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου στην κουζίνα και την τραπεζαρία μας.

Οι ανοιχτού τύπου κουζίνες (open plan) μας δίνουν την δυνατότητα για εξοικονόμηση χώρου. Μπορούν (αν το επιτρέπουν οι διατάξεις των τοίχων) να συμπτυχθούν με την τραπεζαρία. Αν γίνει σωστά ο σχεδιασμός προσθέτει bonus και στο αισθητικό κομμάτι του χώρου. Το πιο γνωστό “κόλπο” που θα δούμε είναι να ενσωματώνεται το τραπέζι της τραπεζαρίας με την κουζίνα. Ουσιαστικά είναι μια επέκταση της κουζίνας.

Ένα σχεδιαστικό τρικ που θα δούμε σήμερα είναι το τραπέζι να φαίνεται κρεμαστό. Δηλαδή να δίνει την αίσθηση ότι δεν υπάρχουν πόδια στήριξης. Αυτό το πετυχαίνουμε με διάφορους τρόπους.

Το παρακάτω σχέδιο είναι μια κατασκευή με σκελετό από σίδερο και επένδυση με ξύλο και γυψοσανίδα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό γιατί δημιουργεί την αίσθηση “μονολιθικής” κατασκευής.

Αν δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξοδέψουμε πολλά χρήματα για την παραπάνω κατασκευή, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να “κοροϊδέψουμε” το βλέμμα μας. Αν τοποθετήσουμε στην άκρη το τραπεζιού για ένα πόδι από τζάμι. Η κατασκευή του ειδικού αυτού τζαμιού πρέπει να παραγγελθεί σε κάποιον επαγγελματία ώστε να σας το κατασκευάσει με τις πρέπουσες προδιαγραφές. Ανάλογα το μέγεθος του τραπεζιού θα υπολογιστεί το πάχος του τζαμιού και αν θα είναι securit ή όχι.

Ένα τρικ το οποίο μας επιτρέπει να έχουμε και αποθηκευτικό χώρο κάτω από το τραπέζι αλλά και να δείχνει ανοιχτός και μεγάλος ο χώρος κάτω από το τραπέζι είναι να επενδυθούν τα ντουλάπια με καθρέπτη. Αν επιλέξουμε κάτι τέτοιο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί δεν ταιριάζει σε όλα τα style διακόσμησης.

Τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια πόδια τραπεζιού, όμως πρέπει να είναι ίδιο το υλικό χρώμα και ύφος με τα πόδια των καρεκλών. Επίσης τα πόδια πρέπει να είναι διαφορετικό υλικό από το τραπέζι. Αυτό δίνει την αίσθηση του αποτελέσματος που αναζητούμε.

πηγή φωτογραφιών pinterest homie

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr

homie.gr