Τα παράθυρα και γενικά τα ανοίγματα είναι στοιχεία που τα θέλουμε στους χώρους, όμως μπορεί να τύχει να είναι σε σημεία που μας περιορίζουν.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το homie.gr έχει αγκαλιαστεί από εσάς. Αναζητάτε σε εμάς λύσεις στα “προβλήματα” που συναντάτε όταν είστε στην διαδικασία διακόσμησης ή να ανακαίνισης του χώρου σας. Μην διστάζετε να μας στέλνετε ερωτήσεις που σας βασανίζουν. Ήδη καθημερινά παραλαμβάνουμε πάρα πολλά mails. Προσπαθούμε να απαντάμε σε όλους.

Το σημερινό άρθρο έχει να κάνει με μια ερώτηση αναγνώστη μας από το instagram. (μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε για καθημερινό φωτογραφικό υλικό από εσωτερικές διακοσμήσεις από όλο τον κόσμο instagram – homie.gr ). Μας ρώτησε “στην περίπτωση που πρέπει να τοποθετηθεί ένα κρεβάτι κάτω από ένα παράθυρο, τι κάνουμε;”

Όταν αναζητάμε την λύση σε ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα απ’ όλα να εξετάζουμε την πιο απλή λύση, την περισσότερο προφανή. Αυτή είναι μια συμβουλή που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας γενικότερα και όχι μόνο στην διακόσμηση.

Ένα παράθυρο λοιπόν πάνω από ένα κρεβάτι πρέπει να το χειριστούμε σαν να είναι ένα τυπικό παράθυρο χωρίς καμία ιδιαιτερότητα. Αυτό σημαίνει πως σίγουρα θα δούμε επί τω πλείστον κουρτίνες.

Το βασικό σε ένα υπνοδωμάτιο είναι να μπορεί να υπάρχει πλήρη συσκότιση πόσο μάλλον στην περίπτωση μας που το παράθυρο βρίσκεται πάνω από το προσκέφαλο. Σε όλες τις φωτογραφίες – λύσεις λοιπόν θα δούμε βαριά υφάσματα που μπορούν να αποκλείσουν πλήρως τις ηλιαχτίδες αν χρειαστεί.

Μια έξυπνη λύση είναι η κουρτίνα μας να καλύψει όλο τον τοίχο. Σκεφτείτε ένα πολύ ωραίο ύφασμα να κρέμεται από την οροφή του δωματίου σας. Φέρτε στο μυαλό σας πως είναι η σκηνή ενός θεάτρου πριν ανοίξει. Δημιουργείστε αυτό και θα εντυπωσιαστείτε. Δεν θα χρειάζεστε κανένα άλλο αξεσουάρ (πίνακα κλπ).

Τι πρέπει να ξέρω όταν διαλέγω κουρτίνες.

Αν το παράθυρο είναι πολύ μεγάλο ή αν είναι αριστερά και δεξιά του κρεβατιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σετ κουρτινών που θα σας βοηθήσουν ώστε να τοποθετήσετε (κρεμάμενο από την οροφή) κάποιο διακοσμητικό στοιχείο.

 

source – πηγή

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

 

homie.gr