Ο καναπές του καθιστικού μας ίσως είναι το έπιπλο που έχει την μεγαλύτερη χρήση στα σύγχρονα σπίτια. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή του.

Όταν επιλέγουμε ένα έπιπλο με τέτοια συχνότητα χρήσης πρέπει να απαντάμε σε μερικές ερωτήσεις.

1. Η πρώτη ερώτηση πρέπει να αφορά την χρηστικότητα του επίπλου. Σίγουρα ξέρουμε αν στο καθιστικό μας αρέσει να καθόμαστε απλά για έναν καφέ ή για να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή καθόμαστε με τον υπολογιστή και εργαζόμαστε ή μας αρέσει να ξαπλώνουμε και να βλέπουμε ταινίες. Η συγκεκριμένη απάντηση θα μας λύσει την πρώτη και βασική απορία για το σχήμα και το μέγεθος του καναπέ. Για παράδειγμα σε ένα καθιστικό που το χρησιμοποιούμε για ταινίες και τηλεόραση πρέπει να έχει βάθος και τα μαξιλάρια του να μην είναι πολύ μαλακά. Αν καθόμαστε σε μια θέση ιδιαίτερα μαλακή τότε τα μαξιλάρια αγκαλιάζουν το σώμα μας. Το σώμα μας δεν μπορεί να αιματωθεί με ευκολία, οπότε πιανόμαστε. Το ίδιο συμβαίνει γενικά αν θέλουμε να κάτσουμε πολλές ώρες διαβάζοντας ένα βιβλίο. Αν πάλι χρησιμοποιούμε το σαλόνι μας για έναν καφέ που δεν διαρκεί τόσο πολύ μπορείτε να επιλέξετε ένα μαλακό μαξιλάρι στο καναπέ σας.

2. Η δεύτερη ερώτηση είναι που θα τοποθετήσω τον καναπέ μου. Έχει σημασία να έχουμε αποφασίσει πόσο χώρο θα διαθέσουμε για το σαλόνι μας. Αν ο καναπές μας θα βρίσκεται σε τέτοιο σημείο που και οι δύο πλευρές (μιλάμε για γωνιακό ή δύο τμήματα καναπέδων που αφορά και τους περισσότερους από εμάς) ακουμπούν σε κάποιο τοίχο τότε ο ένας γωνιακός καναπές δεν είναι τόσο καλή λύση. Καλύτερα να επιλέξουμε δύο διαφορετικά τμήματα που δεν ενώνονται. Αν πάλι δεν μπει ελεύθερα στον χώρο τότε και δεν έχουμε μεγάλο σαλόνι, επιλέξτε γωνιακό και η μια πλευρά με ανάκλιντρο. Επίσης πρέπει η πλευρά του καναπέ που έχει πλάτη, να είναι χαμηλού ύψους.
* Στην πλάτη του καναπέ μπορεί να μπει και ένα ωραίο έπιπλο, δείτε περισσότερα ΕΔΩ

3. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε το χρώμα. Ίσως είναι η πιο δύσκολη απόφαση για την επιλογή του καναπέ μας. Η απόφαση αυτή πρέπει να παρθεί συνδυαστικά με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου. Γενικά θα σας δώσουμε ένα TIP. Αν δεν έχετε πολύ έντονη διακόσμηση μπορείτε να επιλέξετε ένα έντονο χρώμα καναπέ. Αν όμως έχετε πολλά χρώματα και λεπτομέρειες που γράφουν στο μάτι τότε επιλέξτε ένα έπιπλο που να “χάνεται” χρωματικά. Η συμβουλή αυτή είναι για κάποιον που κάνει διακόσμηση ερασιτεχνικά αφού ένας επαγγελματίας μπορεί να σας δώσει συμβουλές με υφές χρώματα που δεν μπορεί να ταιριάξει ένας ερασιτέχνης.

Ποιο style διακόσμησης σου αρέσει;

source – πηγή – photos

TIP : Ποτέ δεν κολλάμε τον καναπέ σε κάποιο τοίχο. Πάντα αφήνουμε μερικά εκατοστά από αυτόν.

homie.gr

Είσαι εταιρία επίπλων και θέλεις να διαφημιστείς στο homie.gr ?
πατήστε ΕΔΩ