Η ανάγκη για αλλαγή υποβόσκει πάντα μέσα μας, οι μεγάλες ανακαινίσεις όμως εκτός ότι απαιτούν να ξοδέψουμε πολλά χρήματα, μας βάζουν και σε μια διαδικασία γενικής αναστάτωσης. Ας δούμε μερικές έξυπνες ιδέες μικρών αλλαγών.

1. Η είσοδος
Η είσοδος του σπιτιού είναι ένα από τα πιο σημαντικά spots. Είναι η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται στον επισκέπτη.

Σε μια εταιρία που προμηθεύεται και εμπορεύεται ξύλα μπορείτε να αγοράσετε μερικά μαδέρια. Ζητείστε τους να σας τα παραδώσουν ακατέργαστα. Βρείτε το σημείο που θα τα τοποθετήσετε. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι στην είσοδο του σπιτιού. Μπορεί να είναι και στο σαλόνι αλλά και σε κάποια γωνιά του υπόλοιπου σπιτιού. Συνεργαστείτε με τον ηλεκτρολόγο σας για να σας περάσει τις παροχές ώστε να περιμένουν να συνδεθούν με τις ταινίες led. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Το κόστος της παρακάτω κατασκευής είναι σχετικά χαμηλό και σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν θα γίνει μεγάλη αναστάτωση στον χώρο σας είναι μια ιδανική επιλογή αλλαγής.

2. Κουζίνα

Φανταζόμαστε πως στην κουζίνα δεν έχουμε πολλές επιλογές χωρίς να χρειαστεί να χαλάσουμε πολλά χρήματα. Μπορούμε πραγματικά ανώδυνα να αλλάξουμε όλο την όψη της κουζίνας μας με δύο απλές κινήσεις.

α. Αντικαθιστούμε την πλάτη της κουζίνας τον λεγόμενο “καθρέπτη” με ψημένο χρωματισμένο τζάμι. Θα χρειαστείτε έναν τζαμά να σας επισκεφτεί να πάρει τα μέτρα και σε μια εβδομάδα το πολύ θα έρθει να τοποθετήσει. Το νέο τζάμι θα κολληθεί πάνω στα πλακάκια που ήδη υπάρχουν. Η διαδικασία θα διαρκέσει λιγότερο από μια ώρα και θα έχετε μια ωραία αλλαγή στην κουζίνα σας.

Πλάτες κουζίνας, σχέδια

β. Είναι βασικό οι μικρές αλλαγές να μην επηρεάζουν την καθημερινότητα μας. Αν αλλάξουμε μόνο τα πορτάκια και τις μετόπες από τα συρτάρια, θα έχουμε μια εντελώς νέα κουζίνα που δεν θα χρειαστεί ούτε καν να αδειάσουμε τα ντουλάπια μας. Έρχεται ο ξυλουργός παίρνει μέτρα και σε μια με δύο εβδομάδες απλά έρχεται ξεκρεμάει τα παλιά και τοποθετεί τα νέα. Η διαδικασία διαρκεί περίπου μια ώρα και έχετε πλέον μια ολοκαίνουρια κουζίνα.

*Αν η κουζίνα μας είναι πολύ παλιά τότε η αλλαγή πρέπει να γίνει κάπως έτσι Πως να κάνουμε νέα την παλιά κουζίνα μας

3. Φωτιστικά
Σε όλους τους χώρους του σπιτιού μας, αλλάζοντας τα φωτιστικά οροφής και δαπέδου θα δούμε μια σημαντική αλλαγή. Αν δεν είστε του χώρου ή μάλλον αν δεν έχετε ανεπτυγμένη την αίσθηση της φαντασίας σας σίγουρα δεν θα μπορείτε να φανταστείτε πόσο διαφορετικό θα δείξει το σπίτι σας αλλάζοντας μόνο τα φωτιστικά.

4. Μπάνιο

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο να δείτε τι μπορείτε να κάνετε στο παλιό σας μπάνιο για να δείξει νέο.

Εύκολη αλλαγή στο παλιό μας μπάνιο

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr