Αν έχετε παρατηρήσει πως πλέον τα ρούχα σας δεν μυρίζουν όπως παλιά μετά από μια πλύση, σίγουρα δεν φταίει το απορρυπαντικό σας. Είναι το σήμα που στέλνει το πλυντήριο σας για να το καθαρίσετε.
Δεν είναι τόσο τρομερό να καθαρίζουμε το πλυντήριο μας, είναι όμως πολύ απαραίτητο. Οι ειδικοί λένε πως πρέπει μια φορά το μήνα να καθαρίζουμε την συσκευή μας.
Ένας πλήρης καθαρισμός πλυντηρίου ρούχων περιλαμβάνει περιποίηση
1.της καμπίνας,
2.των δοχείων που βάζουμε τα καθαριστικά υλικά και
3.των φίλτρων

Θα χρειαστούμε
α. 2 κούπες μαγειρικής σόδας
β. 2 κούπες ξύδι
γ. προαιρετικά μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια
δ. μια σκληρή οδοντόβουρτσα

Σε 5 στάδια μπορεί να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.

1. Πρώτα ρίχνουμε 3 κούπες μαγειρικής σόδας στον θάλαμο του πλυντηρίου και το βάζουμε σε λειτουργία στην πιο καυτή και μακρά λειτουργία του.

2. Αφού τελειώσει επαναλαμβάνουμε την ίδια πλύση μόνο που αυτή την φορά θα ρίξουμε 2 κούπες ξύδι στον θάλαμο και αν θέλουμε μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια.

3. Στο πάνω μέρος του πλυντηρίου στην θέση των σαπουνιών και λοιπών καθαριστικών θα βγάλουμε το συρτάρι (όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο). Με ζεστό νερό και την βοήθεια μιας σκληρής οδοντόβουρτσας καθαρίζουμε ότι υπολείμματα έχουν κάτσει στα τοιχώματα του.

4. Με την ίδια οδοντόβουρτσα καθαρίζουμε και το λάστιχο περιμετρικά της πόρτας και στεγνώνουμε το κάτω μέρος που συνήθως κρατάει νερό.

5. Μερικές συσκευές έχουν στο κάτω σημείο τους ένα φίλτρο. Αυτό αν δεν το έχετε καθαρίσει ποτέ, είναι απαραίτητο να το κάνετε για την καλή λειτουργία της συσκευής.

Συμβουλή : Μην κλείνετε την πόρτα του πλυντηρίου σας μετά από κάποια πλύση έτσι ώστε να μπορεί να στεγνώνει ο κουβάς και τα τοιχώματα. Αν δεν το κάνετε αυτό τότε η υγρασία που παραμένει μέσα στον θάλαμο είναι τέλεια τροφή για την ανάπτυξη μούχλας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο να κατανοήσετε και οπτικά όσα περιγράψαμε πιο πάνω. Αν δεν γνωρίζετε καλά αγγλικά μην στεναχωριέστε εξηγεί αυτά ακριβώς που γράψαμε προηγουμένως.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr