Βλέπουμε τον λογαριασμό του ρεύματος μας ασυνήθιστα υψηλό; Τι μπορούμε να κάνουμε για να σιγουρευτούμε ότι το ρολόι του ρεύματος δεν γράφει περισσότερο απ΄όσο καίμε.

Μπορεί απλά να είναι η ιδέα μας αλλά μπορεί όντως κάτι να συμβαίνει! Έχει τύχει μέχρι και κάποιος να κλέβει ρεύμα! Οι κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε είναι οι ακόλουθες.

  1. Αν οι συνήθειες μας δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με την περσινή χρονιά μπορούμε να κάνουμε έναν γρήγορο έλεγχο με έναν λογαριασμό αντίστοιχου μήνα της προηγούμενης χρονιάς. Προσοχή θα κοιτάξουμε τις κιλοβατώρες και όχι το ποσό πληρωμής.
  2. Ένας άλλος έλεγχος που μπορούμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε το τον γενικό από τον πίνακα μας και ρίξουμε μια ματιά στο ρολόι μας! Δεν πρέπει να γυρίζει καθόλου ο δίσκος. Αν είναι ηλεκτρονικό το ρολόι απλά δεν πρέπει να αλλάζει το νούμερο που μετράει τις kwh. TIP: Αν υπάρχει υποψία ρευματοκλοπής καλύτερα θα ήταν να κάνετε αυτόν τον έλεγχο βράδυ που να έχει πέσει το φως της ημέρας ή ακόμα καλύτερα ελέγξτε το διάφορες ώρες της ημέρας.
  3. Αν συνεχίζουμε να έχουμε την αίσθηση αυτή μπορείτε να βάλετε έναν μετρητή στον πίνακα σας. Ο μετρητής θα σας δώσει μια πλήρη εικόνα της κατανάλωσης του σπιτιού και θα μπορείτε να αντιπαραβάλετε τις μετρήσεις με αυτές του ρολογιού!

Αν όντως διαπιστώσετε πως το ρολόι δεν μετράει σωστά, ενημερώνετε την ΔΕΔΔΗΕ και έρχονται για έλεγχο. Αν διαπιστώσουν το πρόβλημα του μετρητή, σας τον αντικαθιστούν χωρίς καμία χρέωση και αφαιρούν χρήματα από τον λογαριασμό σας, σύμφωνα το πρόβλημα του μετρητή. Προσοχή όμως αν δεν διαπιστωθεί πρόβλημα θα χρεωθείτε την επίσκεψη του τεχνικού!

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr