Το περιμετρικό γύψινο ήταν μέχρι τώρα ένα βασικό στοιχείο στο σημείο συνάντησης ενός τοίχου με την οροφή. Η νέα τάση όμως αλλάζει τα δεδομένα.

Απ΄ότι φαίνεται ο minimal σχεδιασμός δεν είναι απλά μόδα που θα περάσει, ήρθε για να μείνει. Η “αφαιρετική τάση” ήρθε ώρα να ασχοληθεί με την οροφή.

Ο λόγος ύπαρξης του περιμετρικού γύψινου είναι πρακτικός. Η ακμή που δημιουργείται από τις δύο επιφάνειες που συναντιούνται (κάθετος τοίχος με οροφή) είναι πολύ δύσκολο να είναι 100% ευθεία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πολλά πράγματα σε ένα σπίτι κατασκευάζονται από ανθρώπους – χέρια. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ λογικό να μην υπάρχει η απόλυτη τελειότητα. Τοποθετώντας το γύψινο κρύβουμε ουσιαστικά την γωνία που, ποτέ δεν είναι τέλεια.

Πλέον βλέπουμε τους Minimal designers να αφαιρούν το γύψινο, αυτό βέβαια γεννά αυτομάτως το ερώτημα τι κάνουμε με την ατέλεια της ακμής.
Η λύση είναι απλή, όταν βάφουμε μια μεγάλη επιφάνεια με ανοιχτά χρώματα (λευκά και διάφορους κοντινούς χρωματισμούς), η γωνία χάνεται στο μάτι. Είναι μεγάλο ρίσκο να κάνετε διχρωμία μεταξύ του τοίχου και της οροφής και δεν το προτείνουμε καθόλου. Όταν κάνετε διχρωμία ουσιαστικά τονίζετε την ακμή.

 

Με μια γυψοσανίδα θα αλλάξετε όλο το σπίτι σας!

Ακόμα και αν έχετε οροφή από γυψοσανίδα, που σίγουρα θα είναι πιο καλοφτιαγμένη (η ακμή) από το αποτέλεσμα που μπορεί να δώσει ο σοφάς, δεν προτείνουμε να κάνετε διχρωμία χωρίς γύψινο κορδόνι. Σχεδόν σίγουρα θα βλέπετε την ακμή να κάνει “φιδάκι”.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

πηγή

homie.gr