Ο βασικός ρόλος ενός υπνοδωματίου είναι να μας χαλαρώνει. Είναι ο προσωπικός μας χώρος που όταν εισερχόμαστε σε αυτόν πρέπει να αισθανόμαστε άνετα με ότι περιέχει. Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες διακόσμησης;

Χρώμα τοίχων.

Το χρώμα των τοίχων είναι το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξουμε. Εισερχόμενοι σε έναν χώρο το χρώμα στους τοίχους είναι η πρώτη αίσθηση του χώρου. Αν έχουμε έναν κίτρινο τοίχο, όσο ήπια και να είναι τα υπόλοιπα χρώματα, η διάθεση μας θα είναι κάθε άλλο παρά χαλάρωση. Τα χρώματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε οικεία είναι τα γήινα χρώματα. Λευκό, γαλάζιο, καφέ και οι διάφορες αποχρώσεις αυτών. Αν έχετε αγαπημένο χρώμα που είναι κάπως έντονο, επιλέξτε μια πιο σκούρα του εκδοχή για να το αποδυναμώσει.

Το χρώμα στην οροφή.

Η οροφή είναι ο πέμπτος τοίχος του δωματίου. Δώστε την αντίστοιχη προσοχή που θα δίνατε και στους τοίχους. Οι επιλογές είναι δύο.

  1. βάφουμε την οροφή στο απόλυτο λευκό. Την επιλογή αυτήν την κάνουμε όταν έχουμε ανοιχτά χρώματα στους τοίχους.
  2. αν η επιλογή στα χρώματα των τοίχων είναι πιο σκούρα θα κάνετε το εξής κόλπο. Θα βάψετε την οροφή του δωματίου στο ίδιο χρώμα αλλά μερικούς τόνους πιο ανοιχτό. Δεν είναι ωραίο να έχουμε μεγάλη χρωματική αντίθεση οροφής με τοίχους.

Με λίγα λόγια θέλουμε πάντα η κύρια επιφάνεια της οροφής να είναι σε πιο ανοιχτό τόνο από τους τοίχους. Λέμε “κύρια” γιατί μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα.

Τα απολύτως απαραίτητα έπιπλα.

Σε ένα υπνοδωμάτιο πρέπει όλα να είναι τακτοποιημένα για πετύχουμε την απόλυτη ηρεμία που επιθυμούμε. Τα έπιπλα που είναι απαραίτητα για ένα υπνοδωμάτιο είναι

  1. κρεβάτι
  2. κομοδίνα
  3. τουαλέτα υπνοδωματίου με αποθηκευτικό χώρο
  4. καθρέπτης
  5. ντουλάπα

Ότι παραπάνω υπάρχει από αυτά τα πέντε βασικά έπιπλα θα σας χαλάσει ροή της ενέργειας του χώρου. Όλα τα έπιπλα αυτά έχουν βασικό ρόλο στο υπνοδωμάτιο και αυτό βοηθάει στην καλή λειτουργία του. Αν έχετε μεγαλύτερο χώρο τότε επιλέξτε μεγαλύτερα έπιπλα όχι περισσότερα.

Αποθηκευτικός χώρος

Για να είναι ένας χώρος χαλαρός και ευδιάθετος πρέπει να είναι τακτοποιημένος, αυτό επιτυγχάνεται μόνο αν έχουμε αρκετό χώρο για τα υπάρχοντα μας. Αυτό το κεφάλαιο είναι το πιο δύσκολο στην εποχή μας. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι το πιο πολύτιμο και παράλληλα υποτιμημένο κομμάτι του σπιτιού. Ένας καλός σχεδιαστής έχει υπολογίσει τους αποθηκευτικούς χώρους σύμφωνα με τις ανάγκες του σπιτιού ώστε το σπίτι να λειτουργεί σωστά. Μια έξυπνη λύση αποθήκευσης είναι τα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο!

Relaxing Spot

Αν τα τετραγωνικά του δωματίου το επιτρέπουν δημιουργείστε μια γωνιά χαλάρωσης. Κοντά σε ένα παράθυρο ή σε μια μπαλκονόπορτά τοποθετείστε μια αναπαυτική καρέκλα. Εμπιστευτείτε μας θα είναι η πιο ωραία γωνιά του σπιτιού.

Τα σεντόνια

Τα σεντόνια έρχονται σε επαφή με το σώμα μας. Μην τσιγκουνευτείτε μια καλή ποιότητα, έτσι και αλλιώς το κόστος αγοράς σε αναλογία με τον χρόνο χρήσης τα καθιστά οικονομικά μιας και δεν χρειάζεται να αγοράζετε πολύ συχνά νέα σεντόνια. Μια καλή ποιότητα θα μας προσθέτει πόντους στην ποιότητα ξεκούρασης.

Κουρτίνες

Ταιριάξτε τις κουρτίνες με τα χρώματα των τοίχων. Ο τόνος που θα επιλέξετε πρέπει να είναι στην ή ο τόνος των τοίχων ή πιο ανοιχτός. Επίσης πρέπει να μπορείτε να κάνετε συσκότιση του χώρου με τις κουρτίνες.

Φωτισμός

Θα έχετε καταλάβει πως τον φωτισμό τον έχουμε σε πολύ μεγάλη υπόληψη. Αν δεν μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό ώστε να σας κάνει μια μελέτη φωτισμού τότε σκεφτείτε μερικά “σενάρια” χρήσης του δωματίου. Για παράδειγμα

  1. αρκετός φωτισμός ικανός να κάνει ευδιάκριτο όλο το δωμάτιο. Αυτό το πετυχαίνουμε με κεντρικό φωτισμό και έναν δύο βοηθητικούς. Με τον συνδυασμό αυτό πετυχαίνουμε να μην έχουμε σκιές όταν θέλουμε να κάνουμε μια δουλειά που χρειαζόμαστε φωτισμό, όπως να ντυθούμε.
  2. χαλαρωτικός φωτισμός που να φωτίζει μόνο τα απαραίτητα. Ο φωτισμός αυτός μπορεί να είναι ο βοηθητικός που περιγράψαμε πιο πάνω. Είναι απαραίτητος για στιγμές χαλάρωσης.
  3. Αν υπάρχει τουαλέτα υπνοδωματίου χρειαζόμαστε φωτισμό για να μπορεί μια γυναίκα να ετοιμαστεί μπροστά από τον καθρέπτη της τουαλέτας.

Σε γενικές γραμμές τα πιο συχνά σενάρια για ένα υπνοδωμάτιο είναι τα παραπάνω.

Με τις συμβουλές αυτές θα μπορείτε να πετύχετε τον τέλειο χώρο χαλάρωσης, μια διέξοδο ηρεμίας.

source pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr